Graj w zielone

Bazylia - podkreśli smak każdego mięsnego dania
Bazylia - podkreśli smak każdego mięsnego dania123RF/PICSEL

Sznycelki z miętowym pesto

Składniki:

  • 50 dag filetu z piersi indyka
  • 25 dag sera mozzarella
  • 3 duże pomidory
  • 30 dag makaronu spaghetti
  • 1 pęczek mięty
  • kilka gałązek bazylii
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 7 łyżek oliwy
  • 1-2 łyżeczki soku z limonki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Filety w bazyliowej skorupce

Składniki:

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka (po ok. 50 dag)
  • 2 duże pęczki bazylii
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki migdałów
  • 20 dag grubego makaronu
  • 1 cukinia
  • 3 jajka
  • 200 ml mleka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Szynka z rozmarynem i zielonym farszem

Składniki:

  • 1 kg surowej szynki wieprzowej albo chudej łopatki
  • 40 dag szalotek
  • 2 cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 gałązek rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 25 dag małych pomidorów
  • 20 dag kremowego twarożku
  • po kilka gałązek natki pietruszki, oregano, bazylii, tymianku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?