Grecki deser z truskawkami

Pyszny i niskokaloryczny deser.

Deser z truskawkami
Deser z truskawkami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 40 dag gęstego jogurtu greckiego
  • 30 dag cukru pudru
  • 40 dag truskawek
  • op. żelatyny deserowej

Przygotowanie:
1. Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Jogurt grecki zmiksuj z połową cukru pudru, wlej 2/3 przygotowanej żelatyny, zmiksuj. Masę rozlej do pucharków.

2. Truskawki umyj, oczyść z szypułek, posyp pozostałym cukrem pudrem, zmiksuj na gładki mus. Dodaj pozostałą żelatynę, wymieszaj. Musem polej masę jogurtową. Deserki wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekoruj truskawkami i listkami mięty.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas