Grillowana pierś z indyka
Delikatne i kruche mięso. Z dodatkiem szparagów smakuje wyśmienicie!

Składniki
- 4 plastry z piersi z indyka
- pęczek zielonych szparagów
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- 5 dag sera typu lazur
- papryka wędzona
- olej
- sól
- pieprz
Składniki
na marynatę
- 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
- pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
- majeranek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę. Smaż je na patelni grillowej. Szparagi pokrój, smaż na oleju z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
2. Jogurt z serem zmiksuj blenderem, smaruj masą piersi z jednej strony, ułóż szparagi, złóż, posyp wędzoną papryką. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180°C.