Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

Zaskocz nią gości.

Składniki:

  • 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól, pieprz grubo mielony do smaku
  • sos grillowy np. Tarsmak

Przygotowanie:

1. Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny.

Reklama

2. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z sosem grillowym

Smacznego!  

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje