Grillowane kotlety schabowe

Znacznie lżejsze niż klasyczne kotlety w panierce

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1 Mięsa nie rozbijaj, tylko mocno ugnieć dłonią. Następnie połącz składniki marynaty i natrzyj nią kotlety (możesz włożyć je na godzinę do lodówki).

2 Rozgrzej patelnię do grillowania(możesz też użyć rusztu w piekarniku).Na dużym ogniu, przez minutę z każdej strony, zgrilluj mięso, żeby ścięło się z wierzchu. Obróć o 45 stopni i grilluj jeszcze 1-2 minuty, następnie przewróć na drugą stronę i powtórz (na powierzchni z obu stron powinna powstać kratka).

3 Kotlety podaj z wybranymi dodatkami.

Najlepszy przepis na kotlety drobioweInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas