Grillowane naleśniki z hummusem i szpinakiem

Przepis nadesłany przez: arabska_utopia.

Składniki:

Farsz:
- hummus,
- szpinak liściasty,
- dymka,
- czosnek,
- sól,
- pieprz,
- masło klarowane Sposób przygotowania: Naleśniki smażymy, pozostawiając je trochę bledsze niż zazwyczaj. Dzięki drobnej mące żytniej, placki są grubsze i bardziej elastyczne niż te tradycyjne, pszenne. Szpinak rwiemy na drobniejsze kawałki, blanszujemy. Cebulkę podsmażamy z czosnkiem na maśle klarowanym. Dodajemy szpinak. Doprawiamy wedle uznania solą i świeżo zmielonym pieprzem. Farsz dokładnie odparowujemy. Naleśniki smarujemy hummusem, następnie układamy na nim nasz szpinak. Całość zawijamy lub składamy i smarujemy oliwą na wierzchu. Gotowe naleśniki opiekamy na grillu z obu stron. Zamiast grilla można użyć patelni do grillowania lub grilla elektrycznego. Podajemy z sosem jogurtowym i sałatą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas