Grillowane plastry ananasa z zabajone
Z grilla na słodko

Składniki:
- 1 mały ananas,- 3 żółtka,- 1 jajko,- 125 g. cukru,- 100 ml. Białego wytrawnego wina,- 2 łyżki soku z cytryny,- wiórki koksowe
Przygotowanie:
Ananasa umyć, pokroić w duże słupki, wyciąć twardy środek. Opiekać na rozgrzanym grillu 4-6 minut, obracając. Żółtka, jajko i cukier ucierać na parze do uzyskania kremowej masy. Dodać wino, sok z cytryny i ubijać na pianę, aż masa dwukrotnie powiększy swoją objętość. Ananasa posypać wiórkami z kokosa i podawać z zabajone. Czas przygotowania: 30 minut Wartość energetyczna porcji: 580 kJ/140 kcal
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!