Grillowane żeberka

Dobrze zrobione żeberka nie mają sobie równych, są prawdziwą ucztą dla podniebienia. Delikatne i sycące, aromatyczne, i soczyste, jednym słowem - idealne. Dzisiaj w nowym przepisie.

Z żeberek możesz zrobić wykwintne danie.
Z żeberek możesz zrobić wykwintne danie. 123RF/PICSEL

Składniki:

Sposób przygotowania:

Do garnka wkładamy żeberka, zalewamy je wodą i zagotowujemy. Gdy woda zacznie wrzeć skręcamy gaz i gotujemy przez godzinę aż mięso będzie miękkie.

W międzyczasie umieszczamy pozostałe składniki w osobnym rondelku, mieszamy i zagotowujemy. Gdy sos zacznie wrzeć, skręcamy gaz i gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Na sam koniec wrzucamy żeberka na grill, smarujemy sosem i pieczemy ok. 10 min.

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas