Grillowany rumsztyk z sosem kurkowym
Prosta potrawa z pysznymi grzybami

Składniki
- 4 średnie steki (rumsztyki)
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- sól morska
- kolorowy pieprz
Składniki
- sos
- 250 ml śmietany kremówki
- 10 kurek
- 2 ząbki czosnku
- 40 g masła
- 1 cytryna
- 1 pęczek natki
Sposób przygotowania
Umyte i osuszone kurki podsmaż na maśle, dodaj śmietanę, sól i pieprz, odparuj przez chwilę na ogniu. Oliwę wymieszaj ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku i posmaruj steki z każdej strony. Posyp je solą i kolorowym pieprzem. Grilluj przez 14-16 min, obracając co 5 minut. Zdejmij steki z rusztu, przykryj folią aluminiową i odstaw na kilka minut. Dopraw jeszcze raz solą i pieprzem, podawaj z sosem kurkowym.