Składniki na 4 porcje: - 4 steki z łososia, - 8 łyżek oleju, - 2 łyżki soku z cytryny, - 2 ząbki czosnku, - pęczek estragonu, - sól, pieprz, - główka sałaty, - po pół żółtej i czerwonej papryki, - mała cebula, - 2 łyżki octu winnego Przygotowanie: 5 łyżek oleju zmieszać z sokiem z cytryny, dodać czosnek pokrojony w plasterki i posiekany estragon. Steki zalać marynatą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Opiekać na grillu po 6-8 minut z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Sałatę potargać na kawałki, papryki pokroić w paseczki, cebulę w drobną kostkę. Cebulę zmieszać z octem, dodać olej, doprawić solą i pieprzem, zmieszać z sałatą i papryką. Łososia podawać z sałatką.