Gruszki w kokosie z sosem czekoladowym

Idealny deser na jesienne wieczory.

Reklama

Składniki:

  • 150 g gorzkiej czekolady
  •  100 g śmietany
  • 2 dojrzałe gruszki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 50-75 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki oleju
  • Cukier puder do posypywania

 Przygotowanie:

Czekoladę posiekać. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia, dodać czekoladę i rozpuścić. Gruszki pokroić na cząstki, wyciąć gniazda nasienne, miąższ skropić sokiem z cytryny. Jajko roztrzepać i panierować gruszki w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na oleju na zloty kolor i natychmiast podawać oprószone cukrem pudrem i skropione sosem czekoladowym.



Dowiedz się więcej na temat: deser | kokos | gruszka | Gruszki w kokosie z sosem czekoladowym

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje