Gryczanka z boczkiem i twarogiem

Gryczanka z boczkiem i twarogiem
Gryczanka z boczkiem i twarogiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szkl. kaszy gryczanej (palonej lub białej)
  • 30 dag chudego wędzonego boczku w kawałku
  • 10 dag wędzonego boczku w cieniutkich plasterkach
  • 20 dag tłustego twarogu (jeśli wolisz, możesz zastąpić go fetą albo bryndzą)
  • 2 większe cebule
  • 3 jajka
  • 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany
  • po 1 łyżeczce suszonego majeranku i lubczyku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • masło do formy
6 porcji

Sposób przygotowania:

Dobra rada