Grzanki z łososiem i paprykowym serkiem

Serek do kanapek w połączeniu z łososiem to prawdziwa gratka dla wielbicieli ryb. Te smaki doskonale się komponują, a podane na chrupiącej grzance zaspokoją każdy głód!

Grzanki z łososiem to dobry pomysł na dietetyczną przekąskę
Grzanki z łososiem to dobry pomysł na dietetyczną przekąskę 123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 duża bagietka francuska
  • 200 g wędzonego łososia,
  • 100 g białego, kremowego serka,
  • 1 papryka czerwona,
  • cytryna,
  • szczypiorek lub koperek,
  • świeżo zmielony czarny pieprz,
  • sól
  • oliwa z oliwek

Bagietkę pokrój na kromki i skrop z obydwu stron oliwą z oliwek. rozłóż na blaszce do pieczenia i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz do momentu zarumienienia się bagietki.

Łososia pokroić w paski. Paprykę drobno posiekać i wymieszać z białym serkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Masę serwo-paprykową nałożyć na rumiane i gorące grzanki, a następnie nałożyć plastry łososia.

Skropić całość sokiem z cytryny, posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i udekorować szczypiorkiem lub koperkiem.

***

"Ewa gotuje": Zalewajka na białej kiełbasiePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas