Grzanki z łososiem i paprykowym serkiem
Serek do kanapek w połączeniu z łososiem to prawdziwa gratka dla wielbicieli ryb. Te smaki doskonale się komponują, a podane na chrupiącej grzance zaspokoją każdy głód!
Bagietkę pokrój na kromki i skrop z obydwu stron oliwą z oliwek. rozłóż na blaszce do pieczenia i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz do momentu zarumienienia się bagietki.
Łososia pokroić w paski. Paprykę drobno posiekać i wymieszać z białym serkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Masę serwo-paprykową nałożyć na rumiane i gorące grzanki, a następnie nałożyć plastry łososia.
Skropić całość sokiem z cytryny, posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i udekorować szczypiorkiem lub koperkiem.
***
Zobacz również:
Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>