Gulasz drobiowy z zieloną fasolką

Lekki i pożywny obiad

Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, dobrze osuszyć, ew. pokroić na mniejsze kawałki. Cukinię oczyścić, umyć, odciąć końcówki,a resztę pokroić w kosteczkę. Czosnek i szalotki obrać, posiekać.W garnku rozgrzać olej.Zeszklić na nim czosnek i szalotki. Dodać mięso.Smażyć je na dużym płomieniu przez 5 minut, ciągle mieszając. Potem dołożyć pastę paprykową oraz koncentrat pomidorowy. Krótko razem zasmażyć. Podlać 300-350 ml wody. Wkruszyć kostkę mięsną. Zamieszać. Poczekać, aż całość zawrze, zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem 35 minut. Ok. 15 minut przed końcem duszenia dodać cukinię i fasolkę (bez wcześniejszego rozmrażania).Pod koniec gotowania do gulaszu wlać śmietanę. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas