Gulasz jagnięcy
Sycące danie dla całej rodziny

Składniki
- 50 dag łopatki jagnięcej
- cytryna
- 2 pomidory
- cebula
- natka pietruszki
- pestki dyni
- szklanka czerwonego wina
- szczypta kurkumy
- posiekana kolendra
- liść laurowy
- ziele angielskie
- olej do smażenia
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj, pokrój, przypraw, smaż na oleju. Dodaj pokrojoną cebulę i cytrynę, podsmaż, wlej wino. Włóż ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa. Pomidory bez skórki podsmaż na łyżce masła. Dodaj natkę i pestki dyni. 2. Do gulaszu dodaj przyprawy. Duś jeszcze przez chwilę. Wykładaj na talerze, na wierzch ułóż pomidory.