Gulasz rybny

Łatwe danie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • Sól
  • 400 g filetu z łososia
  • 400 g filetu z karmazyna
  • Sok z połowy cytryny
  • 2 szalotki
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oleju
  • Pieprz
  • 0,25 l soku z pomidorów
  • 0,25 ml bulionu
  • Suszony koperek
  • 1 łyżka masła
  • 100 g śmietany
  • Koperek do dekoracji

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ryby pokroić w dużą kostkę i skropić sokiem z cytryny. Szalotki pokroić w kostkę, pomidory poprzekrawać. Na rozgrzanym oleju obsmażyć ryby, zdjąć je z patelni i doprawić solą i pieprzem.

Zeszklić szalotkę, wlać sok i bulion, zagotować, dodać ryby. Doprawić koperkiem, solą i pieprzem. Pomidory przesmażyć na maśle. I dodać do ryb. Wmieszać śmietanę. Podawać z ryżem.

Curry z dorszemInteria Kulinaria
Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas