Gulasz węgierski
Pyszny obiad dla całej rodziny.
Składniki:
- 50 dag wołowiny
- czerwona papryka
- papryczka chili
- 2 średnie cebule
- średni pomidor
- łyżka smalcu
- łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki pieprzu cayenne
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Przygotowanie:
1. Wołowinę umyj, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym smalcu. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż, aż się zeszkli.
2. Z papryki, papryczki chili i pomidora zdejmij skórki i pokrój. Włóż do mięsa. Dolej tyle wody, aby przykryła mięso. Dodaj przyprawy i duś, aż mięso będzie miękkie. Jeszcze raz przypraw. Posiekaj natkę, posyp gulasz.