Gulasz wiejski z soczewicą

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 2-3 marchewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 30-40 dag cienkiej kiełbasy śląskiej
  • 20 dag pieczarek
  • 3-4 łyżki oleju
  • 25 dag zielonej soczewicy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 500 ml bulionu warzywnego (z kostki)
  • 1 i 1/2 łyżeczki estrogonu
  • po 1 łyżeczce suszonej bazylii, tymianku i mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz
4

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?