Gulasz z boczkiem, grzybami i dynią
Sycący i smaczny

Składniki
- 30 dag chudej wołowiny
- 20 dag boczku wędzonego
- 15 dag małych pieczarek
- 2 cebule
- olej do smażenia
- pół szklanki mąki
- szczypta tymianku
- szczypta majeranku
- 4 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
- karczochy ze słoika
- dynia konserwowa
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Wołowinę, boczek i pieczarki pokrój w kostkę, przypraw pieprzem, odstaw. Cebule pokrój w plastry. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj boczek i pieczarki, smaż, cały czas mieszając. 2. Mięso obtocz w mące, obsmaż. Włóż do garnka mięso, pieczarki, boczek, cebulę. Podlej wodą, dodaj tymianek, majeranek, ziele angielskie i liście laurowe, przypraw solą i pieprzem. Duś 1,5 godziny. Pod koniec dodaj karczochy. W miseczkach dekoruj dynią konserwową.