Reklama

Reklama

Gulasz ze szpinakiem i orzeszkami

Nudzi cię tradycyjny gulasz? Wypróbuj ten przepis!

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag karczku wołowego lub polędwicy
  • 2 cebule
  • czerwona papryka
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 3 łyżki orzechów laskowych
  • garść świeżego szpinaku
  • kilka łyżek mąki
  • 4 łyżki śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka słodkiej czerwonej papryki w proszku
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • olej do smażenia
  • kilka gałązek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w kostkę,selera w plastry. Mięso obtocz w mące. W garnku rozgrzej olej, podsmaż warzywa, dodaj mięso,smaż kilka chwil, cały czas mieszając. Wlej tyle wody, by przykryła mięso. Dodaj przyprawy, duś na małym ogniu godzinę.

2. Do sosu dodaj szpinak, orzechy i koncentrat pomidorowy, wymieszaj, duś jeszcze 10 minut.Dodaj śmietanę, zagotuj. Podawaj z kaszą, przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje