Kiedyś jedzony na potęgę, dziś pomijany. Pomaga chronić przed anemią i nadciśnieniem

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Cząber możesz uprawiać na kuchennym parapecie lub w ogródku
Cząber możesz uprawiać na kuchennym parapecie lub w ogródku 123RF/PICSEL

Cząber - dziś nieco zapomniany, dawniej używany powszechnie

Dodawaj do dań, którym brakuje charakteru

Miseczka z potrawką z białej fasoli
Cząber dodawaj zawsze do kapusty, fasoli i grochu. Działa przeciwzapalnie i rozkurczowo, ułatwi trawienie123RF/PICSEL

Właściwości lecznicze cząbru

Dlaczego warto włączyć cząber do diety? Żołądek i jelita będą wdzięczne

Zobacz również:

Wszechstronny dodatek pomaga chronić przed anemią i infekcjami

Dlaczego warto dziś sięgać po cząber?
Czas na powrót do zapomnianych smaków123RF/PICSEL

Do jakich dań pasuje cząber?

Sprzymierzeniec ogrodników

Z miłości do natury: dlaczego warto pić herbaty owocowe i ziołowe?