Reklama

Reklama

Hamburger z masłem orzechowym i bekonem

Danie to jest idealne, kiedy mamy ochotę na tradycyjnego burgera w niespotykanym wydaniu. Dodatek masła orzechowego znakomicie podkreśla smak wołowiny i boczku.

Składniki

  • 150 g mielonej wołowiny
  • Bułka do burgerów
  • Łyżka masła orzechowego
  • Sałata
  • 3 plasterki wędzonego boczku
  • Pomidor
  • Czerwona cebula
  • Sos Barbecue np. marki Kühne
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Wołowinę mieszamy z 2 łyżkami sosu barbecue i doprawimy solą oraz pieprzem do smaku. Formujemy kotleta i grillujemy do momentu, aż uzyska on pożądany stopień wysmażenia. Boczek grillujemy aż będzie chrupki. Warzywa myjemy, cebulę obieramy i kroimy w piórka, a pomidora na plasterki. Na przekrojonej bułce kładziemy sałatę, ugrillowaną wołowinę, łyżkę masła orzechowego, bekon, pomidora i cebulę.

Reklama

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje