Hamburger z masłem orzechowym i bekonem
Danie to jest idealne, kiedy mamy ochotę na tradycyjnego burgera w niespotykanym wydaniu. Dodatek masła orzechowego znakomicie podkreśla smak wołowiny i boczku.

Składniki
- 150 g mielonej wołowiny
- Bułka do burgerów
- Łyżka masła orzechowego
- Sałata
- 3 plasterki wędzonego boczku
- Pomidor
- Czerwona cebula
- Sos Barbecue np. marki Kühne
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Wołowinę mieszamy z 2 łyżkami sosu barbecue i doprawimy solą oraz pieprzem do smaku. Formujemy kotleta i grillujemy do momentu, aż uzyska on pożądany stopień wysmażenia. Boczek grillujemy aż będzie chrupki. Warzywa myjemy, cebulę obieramy i kroimy w piórka, a pomidora na plasterki. Na przekrojonej bułce kładziemy sałatę, ugrillowaną wołowinę, łyżkę masła orzechowego, bekon, pomidora i cebulę.
Smacznego!