Hamburgery Przemysława Salety

Znany polski bokser dzieli się przepisem na hamburgery domowej roboty.

Hamburgery
Hamburgery123RF/PICSEL

Jakie danie najlepiej wychodzi Przemysławowi Salecie?

"Nie mam się nawet specjalnie nad czym zastanawiać, bo robię bardzo dobre hamburgery! Tak przynajmniej twierdzą moje córki i moja dziewczyna, które co chwila namawiają mnie na to, żebym je zrobił" - zdradza bokser.

Jak je przygotowuje?

"Tak naprawdę nie mam konkretnego przepisu. Zawsze gotuję z tego, co aktualnie mam w lodówce. Jeśli chodzi o hamburgery, to oczywiście musi być świeża wołowina oraz cebula. Te składniki miksuję. Potem dodaję jeszcze posiekane pieczarki. Ważne jest, żeby mięso było soczyste, więc dodaję jeszcze trochę oliwy" - mówi Saleta.

Jakiego rodzaju pieczywa używa do swoich hamburgerów?

"Zwykle przygotowuję je dla dzieci, więc żeby im smakowało, to używam zwykłej, nie najzdrowszej niestety, bułki pszennej" - dodaje bokser.

PAP life
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas