Hawajska kanapka Sponge Bob
Czas ok. 15 min; porcja - 150 kcal.

Składniki
- 6 tostów pszennych
- 6 plasterków drobiowej szynki konserwowej
- 4 krążki ananasa
- 4 plasterki żółtego sera
- 8 paluszków
- 2 korniszony
- 4 pomidorki koktajlowe
- keczup
1. Z dwóch tostów wytnij kształt stóp Sponge Boba. Resztę pozostaw w całości. Takie same bose stópki wytnij z dwóch kawałków szynki. Krążki ananasa osącz.
2. Na czterech tostach ułóż krążki ananasów. Przykryj je pozostałymi czterema plasterkami żółtego sera. Tak przygotowane kanapki rozłóż na pokrytej pergaminem blasze. Piecz w temp. 180 st., aż ser się rozpuści (5-8 minut). Wyjmij, rozłóż na talerze.
3. Każdy paluszek przełam na dwie części. Do kanapkowych korpusów bohatera kreskówki umocuj paluszkowe ręce. Resztę paluszków wbij w stopy. Ułóż na talerzykach tak, by tworzyły nogi Sponge Boba.
4. Nieduże korniszony przekrój na połówki. Umieść na serze, w miejscu nosa. Połówki pomidorków koktajlowych pomogą ci wyczarować oczy stworka. Na koniec kanapki muśnij keczupem.