Reklama

Reklama

Hiszpańskie ciasto z jabłkami

Bardzo proste!

Składniki:

  • 440 g masła
  • 550 g mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 320 g cukru
  • 5 kwaśnych jabłek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • Opakowanie proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cynamonu
  • 1 łyżka cukru pudru
  • Tłuszcz i mąka do formy

Reklama

Przygotowanie:

240 g masła roztopić,  350 g mąki wymieszać z łyżką kakao i 120 g cukru. Wlać masło i wyrobić na posypkę, ostudzić. Jabłka obrać poprzekrawać, wyciąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny.

200 g masła, 200 g cukru i cukier waniliowy utrzeć na kremową masę. Kolejno dodawać jajka. 200 g mąki zmieszać z proszkiem do pieczenia, łyżką cynamonu i łyżką kakao. Po łyżce dodawać do masy, delikatnie mieszając. Ciasto nałożyć do posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy (26 cm) wyrównać. Nałożyć połówki jabłek, posypać posypką. Piec w 200 st. C przez godzinę. Ostudzić, uwolnić z formy, posypać cynamonem i cukrem pudrem

 

 



Dowiedz się więcej na temat: Hiszpańskie ciasto z jabłkami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje