Hiszpańskie estofado

To znakomite danie na jesień, sycące i łatwe do zrobienia

Estofado
Estofado123RF/PICSEL

1. Zeszklij na oleju pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojone paprykę i marchewkę. Po około 5 min dodaj posiekany pomidor i na końcu przeciśnięty przez praskę czosnek. 

2. Gdy warzywa zaczną wydzielać intensywny zapach, dołóż oprószone solą, pokrojone w kostkę mięso. Mieszaj, żeby się obsmażyło ze wszystkich stron. Następnie wlej wino, dodaj liście laurowe, posiekaną natkę i pieprz. Gdy wino zacznie się redukować, dołóż obrane połówki ziemniaków. 

3 . Całość zalej bulionem - tak, żeby przykrył wszystkie składniki. Gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Gulasz podawaj posypany listkami kolendry.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Kobieta i życie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas