Hołubicie w pomidorowym sosie na procentach

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Super
relevant
Lubię to
like
4
Udostępnij
Hołubicie w pomidorowym sosie na procentach
Hołubicie w pomidorowym sosie na procentachmateriały prasowe

Składniki

- gołąbki:

  • 2⁄3 szklanki (130 g) kaszy gryczanej
  • 450 g średniej wielkości mączystych ziemniaków, obranych i pokrojonych
  • 1 szklanka (200 g) twarogu ze sklepu lub domowego oraz więcej do podania
  • 2 łyżki (30 g) masła
  • 1 duża biała cebula (200 g), posiekana
  • 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
  • 1 średnia główka kapusty włoskiej (około 900 g)
  • popcorn z kaszy gryczanej
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz pepper

- sos pomidorowy z wódką:

  • 3 łyżki (45 g) masła
  • 1 średnia cebula (150 g), posiekana
  • 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ¼ szklanki (60 ml) żubrówki ziołowej
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
  • ½ szklanki (120 ml) śmietanki 30%
4-6 porcji

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami"
Okładka książki "Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami"materiały prasowe
Fragment książki
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
1
Super
relevant
2
Hahaha
haha
1
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Super
relevant
Lubię to
like
4
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na