Hot dog
Dziecko może włożyć parówkę do bułki i położyć na niej resztę składników. W ten sposób będzie miało frajdę z pomocy i samo zadecyduje, ile chce mieć składników w swoim hot dogu.

Porcja dla 2 osób
Składniki
- 2 bułki do hot doga
- 2 parówki – o minimalnej zawartości 80% mięsa
- 2 plastry sera mimolette
- 2 plastry cebuli
- 2 plastry pomidora
- 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
- 2 łyżki kwaśnej pekinki
- 1 łyżka domowego keczupu
Wykonanie:
Parówki ugotuj. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni z funkcją termoobiegu. Na blaszce połóż przekrojone bułki, na nich ułóż ser i wsadź do piekarnika na 3-4 minuty (aż ser się rozpuści). Wyjmij i połóż na serze kwaśną pekinkę, parówkę i warzywa. Dodaj domowy keczup i opcjonalnie majonez.
Przepis pochodzi z książki "Ugotuj mi tato" Tomasza Jakubiaka i Joanny Jakubiak. Wydawnictwo Edipresse Książki.
