Hot-dog w różnych odsłonach
Przedstawiamy przepisy na domowe hot-dogi w cieście francuskim, z papryką i żółtym serem, a także w letnim stylu. Wypróbujecie?
Letnie hot-dogi
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzej do 230°C. Bułki przekrój na pół i daj do nagrzanego piekarnika na 2 minuty, aby się przyrumieniły. Parówki ugotuj. Paprykę pokrój w paseczki, pomidorki przekrój na pół, cebulkę posiekaj, a ogórki pokrój w plasterki. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i posmaruj nim bułki. Na sos daj sałatę, parówkę Polankę, paprykę, ogórki i pomidory. Na koniec, na górę daj kiełki.
Hot-dog w cieście francuskim
Ciasto podziel na 4 płaty. Ułóż na nim pokrojone w paseczki warzywa i kiełbaski. Posyp żółtym serem, a następnie dopraw solą i pieprzem. Zawiń i posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 30 minut.
Z papryką i żółtym serem
Sposób przygotowania
Ser zetrzyj na tarce, a paprykę pokrój w drobną kostkę. Parówki zgrilluj na patelni grillowej. Następnie na patelni ułóż placek tortilli posyp serem i kolorową papryką, a później przykryj drugim plackiem. Grilluj z dwóch stron. Placek przekrój na pół i owiń nim parówki. Podawaj z ulubionym sosem np. ketchup wymieszany
z majonezem i przyprawami.