Hot-dog w różnych odsłonach

Przedstawiamy przepisy na domowe hot-dogi w cieście francuskim, z papryką i żółtym serem, a także w letnim stylu. Wypróbujecie?

Hot-dogi z kiełkami
Hot-dogi z kiełkamimateriały prasowe

Letnie hot-dogi

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 230°C. Bułki przekrój na pół i daj do nagrzanego piekarnika na 2 minuty, aby się przyrumieniły. Parówki ugotuj. Paprykę pokrój w paseczki, pomidorki przekrój na pół, cebulkę posiekaj, a ogórki pokrój w plasterki. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i posmaruj nim bułki. Na sos daj sałatę, parówkę Polankę, paprykę, ogórki i pomidory. Na koniec, na górę daj kiełki.

Hot-dogi w cieście
Hot-dogi w cieściemateriały prasowe

Hot-dog w cieście francuskim

Ciasto podziel na 4 płaty. Ułóż na nim pokrojone w paseczki warzywa i kiełbaski. Posyp żółtym serem, a następnie dopraw solą i pieprzem. Zawiń i posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz  w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 30 minut.

Hot-dogi  z serem
Hot-dogi z seremmateriały prasowe

Z papryką i żółtym serem

Sposób przygotowania

Ser zetrzyj na tarce, a paprykę pokrój w drobną kostkę. Parówki zgrilluj na patelni grillowej. Następnie na patelni ułóż placek tortilli posyp serem i kolorową papryką, a później przykryj drugim plackiem. Grilluj z dwóch stron. Placek przekrój na pół i owiń nim parówki. Podawaj z ulubionym sosem np. ketchup wymieszany
z majonezem i przyprawami.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas