Reklama

Hot-dog w różnych odsłonach

Przedstawiamy przepisy na domowe hot-dogi w cieście francuskim, z papryką i żółtym serem, a także w letnim stylu. Wypróbujecie?

Letnie hot-dogi

Składniki

  • 2 podłużne bułki pełnoziarniste
  • 2 parówki Polanki np. #JBB
  • Liście sałaty rzymskiej
  • Garść kiełków
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ żółtej papryki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • Cebula dymka

Składniki - sos

  • • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 230°C. Bułki przekrój na pół i daj do nagrzanego piekarnika na 2 minuty, aby się przyrumieniły. Parówki ugotuj. Paprykę pokrój w paseczki, pomidorki przekrój na pół, cebulkę posiekaj, a ogórki pokrój w plasterki. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i posmaruj nim bułki. Na sos daj sałatę, parówkę Polankę, paprykę, ogórki i pomidory. Na koniec, na górę daj kiełki.

Hot-dog w cieście francuskim

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • 4 kiełbaski śląskie np. #JBB
  • Czerwona papryka
  • Szparagi
  • Cukinia
  • Żółty ser
  • Sól i pieprz
  • Jajko

Ciasto podziel na 4 płaty. Ułóż na nim pokrojone w paseczki warzywa i kiełbaski. Posyp żółtym serem, a następnie dopraw solą i pieprzem. Zawiń i posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz  w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 30 minut.

Reklama

Z papryką i żółtym serem

Składniki

  • 2 parówki Polanki np. #JBB
  • 2 placki tortilli
  • Garść sera żółtego
  • Garść kolorowej papryki

Sposób przygotowania

Ser zetrzyj na tarce, a paprykę pokrój w drobną kostkę. Parówki zgrilluj na patelni grillowej. Następnie na patelni ułóż placek tortilli posyp serem i kolorową papryką, a później przykryj drugim plackiem. Grilluj z dwóch stron. Placek przekrój na pół i owiń nim parówki. Podawaj z ulubionym sosem np. ketchup wymieszany
z majonezem i przyprawami.



INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy