Reklama

Reklama

Hot-dog z pastą guacamole

Choć hot-dog nie jest bardzo wybitnym posiłkiem, to mimo prostej receptury, do dziś powstaje mnóstwo wariacji na jego temat.

Składniki

  • 1 podłużna bułka
  • 1 parówka np. Hot dog z kurczaka marki Konspol
  • 1 ogórek konserwowy
  • cebula
  • pasta avocado
  • kwaśna śmietana
  • przecier pomidorowy

Składniki - guacamole

  • 1 avocado
  • 1 limonka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryczka chili
  • 2 małe pomidory
  • kilka listków świeżej kolendry
  • sól

Sposób przygotowania

Avocado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i rozgniatamy widelcem. Masę skrapiamy sokiem z limonki, by nie sczerniała. Papryczkę kroimy na małe kawałki, pomidory w kostkę, cebulę i kolendrę siekamy na drobno. Całość dodajemy do pasty z avocado, mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.

Reklama

Przygotowanie hot-doga:

Bułkę przecinamy wzdłuż i podgrzewamy w piekarniku. Ciepła bułka jest smaczniejsza i bardziej miękka. Parówkę gotujemy i wkładamy do środka bułki. Ogórki kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Bułkę smarujemy przecierem pomidorowym, wykładamy warzywami i wkładamy do niej ugotowaną parówkę. Tak przygotowanego hot-doga smarujemy pastą z avocado i dekorujemy kwaśną śmietaną.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje