Reklama

Reklama

Hot-dogi w cieście

Pyszne hot-dogi w cieście francuskim.


Reklama

Składniki:

  • 6 łyżek śmietany
  • 6 łyżek musztardy
  • Sól, pieprz
  • 500 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 12 parówek
  • 120g sera gouda
  • Pomidorki koktajlowe

Przygotowanie:

Śmietanę zmieszać z musztardą, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozmrozić, rozwałkować, wycinać trójkąty równoramienne (jak na rogaliki). Każdy trójkąt z ciasta posmarować 1 łyżką przygotowanego sosu. Na cieście (u podstawy trójkąta)  układać parówki i zawijać. Posypać startym serem. Zapiekać w 200 st. C 10-15 st. C. Dekorować pomidorkami koktajlowymi.

Dowiedz się więcej na temat: Hot-dogi w cieście

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje