Hummus z ćwikłą i zielone kotleciki z jarmużu

Hummus z ćwikłą
Hummus z ćwikłą materiały prasowe

Hummus z ćwikłą

Składniki

  • 2 szklanki gotowanej ciecierzycy
  • 3 łyżki pasty tahini
  • 2 ząbki czosnku
  • sól himalajska np. Purella Superfoods i sok z cytryny do smaku
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 2-3 łyżki ćwikły
  • 1/3 szklanki zimnej wody
  • 1 łyżeczka białka konopnego np. Purella Superfoods
  • 1 łyżeczka baobabu np. Purella Superfoods
  • 1 łyżeczka czarnuszki np. Purella Superfoods
  • 1 łyżeczka babki płesznik np. Purella Superfoods
  • kilka listków natki pietruszki lub kolendry
  • 2 łyżki nasion granatu

Sposób przygotowania

Zielone kotleciki
Zielone kotlecikimateriały prasowe

Zielone kotleciki z ciecierzycy i jarmużu

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 3 średnie liście jarmużu bez łodyżek
  • 1 garść rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej kozieradki
  • 1 łyżka majeranku
  • sól himalajska np. Purella Superfoods i pieprz do smaku
  • 1 płaska łyżeczka chlorelli
  • 1 płaska łyżeczka moringa np. Purella Superfoods
  • 1 płaska łyżeczka białka konopnego np. Purella Superfoods
  • ½ szklanka wody
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 szklanka dowolnej tartej bułki lub chleba

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?