Indyk faszerowany wątróbką

Kurczak nadziewany
Kurczak nadziewany123RF/PICSEL

Składniki

- mięso

  • pierś indyka
  • bułka
  • pół szklanki mleka
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 10 dag pieczarek
  • łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

- marynata

  • 3 łyżki oleju
  • sok z połowy cytryny
  • łyżeczka słodkiej czerwonej papryki w proszku
  • łyżeczka majeranku
  • przeciśnięty ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?