Reklama

Reklama

Indyk w jarzynach

Kiedy twoje dziecko skończy 8. miesięcy możesz podać mu indyka z warzywami.

Składniki

  • 20-30 g surowego fileta z piersi indyka
  • 1/4 jabłka
  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 ziemniaka
  • łyżeczka masła lub oliwy

Przygotowanie:

Reklama

1. Marchew, pietruszkę i ziemniak starannie umyj, obierz ze skórki i ponownie opłucz pod bieżącą wodą.

2. Ćwiartkę umytego i sparzonego wrzątkiem jabłka obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Pokrój owoc w drobną kostkę.

3. Warzywa oraz 2 łyżeczki pokrojonego jabłka wrzuć do około 300 ml wrzątku i gotuj do miękkości razem z mięsem.

4. Ugotowaną zupkę zmiksuj na gładki mus.

5. Dodaj łyżeczkę masła lub oliwy i ponownie zagotuj.

Dowiedz się więcej na temat: indyk

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje