Indyk w jarzynach
Kiedy twoje dziecko skończy 8. miesięcy możesz podać mu indyka z warzywami.

Składniki
- 20-30 g surowego fileta z piersi indyka
- 1/4 jabłka
- 1/2 marchewki
- 1/4 pietruszki
- 1/2 ziemniaka
- łyżeczka masła lub oliwy
Przygotowanie:
1. Marchew, pietruszkę i ziemniak starannie umyj, obierz ze skórki i ponownie opłucz pod bieżącą wodą.
2. Ćwiartkę umytego i sparzonego wrzątkiem jabłka obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Pokrój owoc w drobną kostkę.
3. Warzywa oraz 2 łyżeczki pokrojonego jabłka wrzuć do około 300 ml wrzątku i gotuj do miękkości razem z mięsem.
4. Ugotowaną zupkę zmiksuj na gładki mus.
5. Dodaj łyżeczkę masła lub oliwy i ponownie zagotuj.