Indyk w jarzynach

Kiedy twoje dziecko skończy 8. miesięcy możesz podać mu indyka z warzywami.

Wybieraj mięso z hodowli ekologicznych
Wybieraj mięso z hodowli ekologicznych 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Marchew, pietruszkę i ziemniak starannie umyj, obierz ze skórki i ponownie opłucz pod bieżącą wodą.

2. Ćwiartkę umytego i sparzonego wrzątkiem jabłka obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Pokrój owoc w drobną kostkę.

3. Warzywa oraz 2 łyżeczki pokrojonego jabłka wrzuć do około 300 ml wrzątku i gotuj do miękkości razem z mięsem.

4. Ugotowaną zupkę zmiksuj na gładki mus.

5. Dodaj łyżeczkę masła lub oliwy i ponownie zagotuj.

Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas