Indyk z fasolą

Kto z nas nie lubi dań jednogarnkowych? Pozwalają nam zaoszczędzić czas i są bardzo sycące. Jeśli masz ochotę na takie danie w nowej odsłonie, wypróbuj przepis z książki "Dania i potrawy jednogarnkowe siostry Marii".

Indyk z fasolą
Indyk z fasolą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Fasolę namoczyć na noc. Ugotować.

2. Mięso pokroić, przyprawić. Warzywa pokroić.

3. Cebulę i czosnek zeszklić, dodać mięso, smażyć. Dodać resztę warzyw, fasolkę razem z resztą wody, w której się gotowała, pomidory. Całość doprawić, wymieszać i dusić do miękkości.

4. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas