Reklama

Indyk z fasolą

Kto z nas nie lubi dań jednogarnkowych? Pozwalają nam zaoszczędzić czas i są bardzo sycące. Jeśli masz ochotę na takie danie w nowej odsłonie, wypróbuj przepis z książki "Dania i potrawy jednogarnkowe siostry Marii".

Czas przyrządzenia: ok. 60 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • szklanka ciemnej fasoli
  • szklanka jasnej fasoli
  • 60 dag mięsa indyka
  • 4 marchewki
  • 4 pomidory
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • natka
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Fasolę namoczyć na noc. Ugotować.

2. Mięso pokroić, przyprawić. Warzywa pokroić.

3. Cebulę i czosnek zeszklić, dodać mięso, smażyć. Dodać resztę warzyw, fasolkę razem z resztą wody, w której się gotowała, pomidory. Całość doprawić, wymieszać i dusić do miękkości.

4. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Dobry Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: dania jednogarnkowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy