Reklama

Reklama

Jabłka w biszkopcie

Nie masz pomysłu na pyszny deser? Oto przepis na jabłka w biszkopcie - smakują naprawdę wyjątkowo.

Składniki na 12 porcji:


  • 8 jabłek
  • 1 cytryna
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • po 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej i pszennej
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz do formy
  • śmietanka i laski cynamonu do dekoracji


Sposób przygotowania:

1. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Podzielić jeszcze na pół, skropić sokiem z cytryny.

2. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać z jabłkami. Wlać do natłuszczonej formy, piec około 45 minut w 175°C. Ubić śmietankę, udekorować nią i laskami cynamonu gotowe ciasto.

Reklama

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: jabłka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy