Jabłka w biszkopcie
Nie masz pomysłu na pyszny deser? Oto przepis na jabłka w biszkopcie - smakują naprawdę wyjątkowo.

Składniki na 12 porcji:
- 8 jabłek
- 1 cytryna
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- po 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej i pszennej
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- tłuszcz do formy
- śmietanka i laski cynamonu do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Podzielić jeszcze na pół, skropić sokiem z cytryny.
2. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać z jabłkami. Wlać do natłuszczonej formy, piec około 45 minut w 175°C. Ubić śmietankę, udekorować nią i laskami cynamonu gotowe ciasto.