Reklama

Reklama

Jabłka z masłem orzechowym

Masło orzechowe to smaczny i zdrowy dodatek do wielu dań. Niestety, te sklepowe często zawierają dodatki niezdrowych tłuszczów, dlatego najlepiej przygotować je samodzielnie. Okazuje się, że to dziecinnie proste!

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 5 porcji

Składniki

  • 2 duże jabłka
  • 2 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych
  • łyżka cukru pudru
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki orzechów pekan
  • cukierki czekoladowe
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

1. Wsyp orzechy ziemne i łyżkę cukru pudru do pojemnika i miksuj tak długo, aż zacznie się z nich oddzielać tłuszcz i powstanie gęsty krem.

2. Jabłka umyj i pokrój na duże plastry, usuwając z nich gniazda nasienne. Ułóż plastry na talerzu jeden obok drugiego.

3. Każdy plaster posmaruj masłem orzechowym.

4. Ułóż na nim orzechy, cukierki czekoladowe, posyp płatkami migdałowymi. Podawaj od razu.

Dobry Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: przekąski | masło orzechowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje