Jabłka z masłem orzechowym

Masło orzechowe to smaczny i zdrowy dodatek do wielu dań. Niestety, te sklepowe często zawierają dodatki niezdrowych tłuszczów, dlatego najlepiej przygotować je samodzielnie. Okazuje się, że to dziecinnie proste!

Jabłka z masłem orzechowym
Jabłka z masłem orzechowym123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Wsyp orzechy ziemne i łyżkę cukru pudru do pojemnika i miksuj tak długo, aż zacznie się z nich oddzielać tłuszcz i powstanie gęsty krem.

2. Jabłka umyj i pokrój na duże plastry, usuwając z nich gniazda nasienne. Ułóż plastry na talerzu jeden obok drugiego.

3. Każdy plaster posmaruj masłem orzechowym.

4. Ułóż na nim orzechy, cukierki czekoladowe, posyp płatkami migdałowymi. Podawaj od razu.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas