Reklama

Reklama

Jabłkowe racuchy z dżemem

Na śniadanie w sam raz!

Składniki

  • 2 kopiaste łyżeczki dżemu np. Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą
  • 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
  • szklanka maślanki
  • 2 jajka
  • 2 małe, kwaśne jabłka
  • 1/4 łyżeczki sody

Składniki - dodatkowo

  • 6-8 łyżek dżemu np. Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję)
  • łyżeczka oleju kokosowego

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na ich powierzchni, przewracamy je na drugą stronę. Usmażone smarujemy dżemem i od razu podajemy.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje