Jagnięcina z warzywami
Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4 porcje.
Wszystkie składniki na aromatyczną mieszankę przypraw zmiksuj w blenderze.
Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oliwy. Posól combry i smaż na oliwie.
Obierz warzywa. Pasternak i marchewki pokrój na plastry. Posiekaj cebulę i burak, ząbki czosnku przekrój na pół. Piecz warzywa w piekarniku przez ok. 30-40 minut.
Posmaruj mięso mieszanką, dodaj do warzyw i piecz w 200 stopniach przez 20-25 minut. (Całkowity czas pieczenia warzyw to prawie 60 minut). Podawaj comber z warzywami.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.