Składniki: - kostka margaryny, - szklanka cukru pudru, - aromat waniliowy, - 4 jajka, - 30 dag jagód (lub borówek amerykańskich), - 2 szklanki mąki, - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, - łyżeczka proszku do pieczenia, - Lukier: szklanka cukru pudru, - 2 łyżki soku z cytryny, - czerwony barwnik spożywczy Przygotowanie: Margarynę utrzyj z 3/4 szklanki cukru pudru. Ucierając wbijaj po 1 jajku. Następnie dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną (łyżeczkę mąki ziemniaczanej odłóż) oraz proszek do pieczenia i zapach. Dokładnie wymieszaj. Odłóż kilka dorodnych jagód do dekoracji resztę wymieszaj z pozostałą mąką ziemniaczaną a następnie ostrożnie połącz z ciastem. Porcje ciasta wkładaj do przygotowanej formy na muffinki (6 zagłębień). PIecz około 25 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem muffiny ostudź. Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny na gładko. 1/3 masy zafarbuj barwnikiem na różowo. Czapeczki muffinek najpierw polej białym lukrem, kiedy zastygnie nieregularnie polej różowym. Udekoruj jedną jagodą jak pomponem.