Jaja faszerowane czerwoną papryką

Najlepiej smakują w święta!

Jajka faszerowane - najlepiej smakują w święta!
Jajka faszerowane - najlepiej smakują w święta! materiały prasowe

Składniki:

  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 4 połówki czerwonej papryki konserwowej np. Ogródek Dziadunia (która zdobyła godło "Doceń polskie" i tytuł Top produkt) 
  • pół pęczka drobnego szczypiorku
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Jajka pozbawiamy skorupek, po czym ścinamy ich górną część, wyjmujemy z nich żółtka i przekładamy je do miski. Trzy połówki papryki konserwowej miksujemy (np. blenderem) na gładką masę. Siekamy drobno szczypiorek i dodajemy go razem z papryką i majonezem do żółtek.

2. Pozostałą połówkę papryki kroimy w drobną kostkę - część łączymy z masą, a  część pozostawiamy do udekorowania jaj. Napełniamy jajka masą i ozdabiamy je wg uznania, np. przewiązując je szczypiorkiem.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas