Jaja z łososiem
Pyszna przystawka.

Składniki na 20 porcji:
- 10 jajek ugotowanych na twardo, - pasta łososiowa (z tubki), - średni słoiczek koreczków helskich, - sól, pieprz, - 5 cieniutkich plastrów wędzonego łososia, - kapary (mały słoiczek), - 2 cytryny, - 2 łyżki majonezu, - natka pietruszki lub rzeżucha do dekoracji.
Przygotowanie: Jajka obrać ze skorupek, kroić na pół. Majonez wymieszać z pastą łososiową, doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić szpryckę. Cytryny dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem. Nie obierać - pokroić na cienkie plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół. Na połówkach jajek układać koreczki helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć masę łososiową. Plastry łososia przekroić na pół, zwinąć w ruloniki, ułożyć pośrodku półmiska. Wokół łososiowych ruloników ułożyć jajka. Udekorować natką pietruszki albo rzeżuchą. Porcja - 90 kcal Czas przygotowania: 30 minut