Jajeczna sałatka warstwowa
Efektowna sałatka.

Składniki na 6-8 porcji:
- 6 jajek, - pęczek pietruszki, - pół pęczka szczypiorku, - opakowanie rzeżuchy, - łyżka octu winnego (białego), - 500 g jogurtu naturalnego, - sól, biały pieprz, - szczypta cukru, - 200 g pomidorów koktajlowych, - kilka listków sałaty, - 200 g paluszków krabowych
Przygotowanie:
Jajka gotować 10 minut, obrać, pokroić w plastry. Zioła posiekać, wmieszać do jogurtu, dodać ocet. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Pomidorki pokroić w plastry, sałatę potargać na małe kawałki. Sos i pozostałe składniki nakładać warstwami do salaterek.
Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 580 kJ/139 kcal