Możliwe, że masz je w spiżarni. Mózg, serce i jelita będą pracować za dwoje

Polskie superfoods? Mamy ich bez liku
Polskie superfoods? Mamy ich bez liku 123RF/PICSEL

Dlaczego superfoods? Po co je jeść?

"Ewa gotuje": Krem z pieczonego groszku, kasza jaglana z jabłkami, sernik w pucharkachPolsat

Drobne ziarenka to raj dla jelit. Poznajmy siemię lniane

Zbliżenie na nasiona lnu w ciepłych odcieniach brązu, leżące w dużej ilości tworzące jednolitą powierzchnię. Tekstura nasion jest wyraźnie widoczna, co podkreśla ich naturalny wygląd.
 Siemię lniane to skarbnica nienasyconych kwasów tłuszczowychTkachuk Oksana123RF/PICSEL

"Czarne złoto" z naszych ogrodów. Pij na zdrowie

Dozownik napełniony czarnymi jagodami bzu oraz czerwonymi gałązkami na tle rozsypanych owoców. Kompozycja na tle szarej powierzchni z drewnianym uchwytem przypomina scenę przygotowania do przetworów.
 Czarny bez ma tyle substancji, że niektórzy nazywają go "czarnym złotem:Madeleine Steinbach123RF/PICSEL

Najzdrowsza kasza świata? Prawdopodobnie masz ją w szafce

Szklany słoik wypełniony drobnym zbożem, z drewnianą łyżką wewnątrz. Słoik znajduje się na jasnym, drewnianym stole.
 Najzdrowsza kasza świata? Kasza jaglana jest w każdym sklepie 123RF/PICSEL