Jajeczne triki i patenty

Jak przyrządzać jajka, by były najsmaczniejsze?
Jak przyrządzać jajka, by były najsmaczniejsze?123RF/PICSEL

Idealne sadzone

Ciemniejsze jajka nieco lepiej znoszą proces gotowania
Ciemniejsze jajka nieco lepiej znoszą proces gotowania123RF/PICSEL

Aby jajecznica się udała

Zostały białka/żółtka. Co z nimi zrobić?

Ciasta anielskie zachwycają delikatnością
Ciasta anielskie zachwycają delikatnością123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 10 białek z jajek (najlepiej rozmiar L)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1-2 łyżki startej skórki pomarańczy
  • 1 łyżeczka zapachu pomarańczowego do ciast
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • Polewa:
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka cukru pudru

Bicie piany

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?