Reklama

Reklama

Jajecznica "Pożegnanie lata"

Proste składniki, perfekcyjne wykonanie.


Składniki:

  • 10 jaj
  • 200 ml mleka
  • Sól, pieprz
  • 200 g pomidorów  koktajlowych
  • 200 g małych pieczarek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g bekonu w plastrach
  • Natka pietruszki do dekoracji.

Przygotowanie:

 Jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki poprzekrawać na pół i razem z pokrojonym w paski bekonem smażyć na oleju przez 3 minuty. Dodać pomidory i jaja i smażyć ok. 3 minuty. Całość wstawić do piekarnika na 4 minuty (funkcja grill). Jajecznicę rozdrobnić widelcem i smażyć jeszcze 2 minuty na średnim ogniu, mieszając. Doskonale smakuje z pieczywem wieloziarnistym.

Reklama

Smacznego

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Jajecznica "Pożegnanie lata"

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje