Jajecznica w ziemniaczku

Sycąca i smaczna.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 6 jaj
  • Sól, pieprz
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 200 g szynki
  • 1-2 łyżki masła
  • Pół pęczka natki pietruszki

 Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 st. 1 godzinę. 10 minut przed końcem  pieczenia pokroić cebulę w drobną kostkę. Roztrzepać jajka, doprawić solą i pieprzem. Ogórki pokroić w plasterki, szynkę w kostkę. Ziemniaki wyjąc z piekarnika, rozwinąć folię. Ziemniaki naciąć na krzyż i nieco otworzyć. Cebulę zeszklić na maśle, dodać jajka, usmażyć, nakładać do ziemniaków. Podawać z szynką i ogórkami, posypać natką pietruszki.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas