Jajka faszerowane

Dają dużo anergii i smakują doskonale. Tak przyrządzone jajka faszerowane możesz podać na śniadanie, albo kolację. Smacznego!

Najlepsze na śniadanie są faszerowane jajka.
Najlepsze na śniadanie są faszerowane jajka. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki tuńczyka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżki przecieru pomidorowego
  • szczypiorek
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 4 liście sałaty
  • cytryna
  • koperek

Przygotowanie:

1. Jajka umyj, sparz i ugotuj na twardo. Przekrój je na pół i wyjmij żółtka.

2. Żółtka połącz z rybą, jogurtem, majonezem, 1/2 łyżki przecieru pomidorowego i 1 łyżeczką szczypiorku. Dodaj kilka kropel soku z cytryny.

3. Od spodu każdej połówki jajka odetnij cienki plasterek, aby dziecku łatwiej było je zjeść.

4. Wypełnij wydrążone białka masą i ułóż na liściach sałaty. Ozdób koperkiem.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas