Jajka faszerowane
Dają dużo anergii i smakują doskonale. Tak przyrządzone jajka faszerowane możesz podać na śniadanie, albo kolację. Smacznego!
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżeczki tuńczyka
- 1 łyżka majonezu
- 1/2 łyżki przecieru pomidorowego
- szczypiorek
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- 4 liście sałaty
- cytryna
- koperek
Przygotowanie:
1. Jajka umyj, sparz i ugotuj na twardo. Przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
2. Żółtka połącz z rybą, jogurtem, majonezem, 1/2 łyżki przecieru pomidorowego i 1 łyżeczką szczypiorku. Dodaj kilka kropel soku z cytryny.
3. Od spodu każdej połówki jajka odetnij cienki plasterek, aby dziecku łatwiej było je zjeść.
4. Wypełnij wydrążone białka masą i ułóż na liściach sałaty. Ozdób koperkiem.