Jajka faszerowane
Dwa latka to najlepszy moment, żeby twoje dziecko spróbowało faszerowanych jajek. Oto nasz przepis.
Składniki:
- 2 jajka
- 1-2 plasterki chudej wędliny, np. polędwicy, szynki
- 5 plasterków świeżego ogórka
- łyżka jogurtu naturalnego
- łyżeczka majonezu
- 2 łyżeczki koperku
Przygotowanie:
1. Umyj jajka w gorącej wodzie, ugotuj je, a potem obierz. Gdy ostygną, przetnij je na połówki i wyjmij żółtka.
2. Żółtka dokładnie rozetrzyj z jogurtem naturalnym i majonezem.
3. Drobno posiekaj wędlinę, ogórek i połowę koperku. Dodaj do masy z żółtek i dokładnie wymieszaj.
4. Powstałą masą faszeruj białka. Na koniec posiekaj pozostałą część koperku i posyp nim jajka.
5. Gotowe jajka faszerowane serwuj maluchowi na sałacie.