Jajka faszerowane

Dwa latka to najlepszy moment, żeby twoje dziecko spróbowało faszerowanych jajek. Oto nasz przepis.

Wybieraj jajka z ekologicznych hodowli
Wybieraj jajka z ekologicznych hodowli 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1-2 plasterki chudej wędliny, np. polędwicy, szynki
  • 5 plasterków świeżego ogórka
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • łyżeczka majonezu
  • 2 łyżeczki koperku

Przygotowanie:

1. Umyj jajka w gorącej wodzie, ugotuj je, a potem obierz. Gdy ostygną, przetnij je na połówki i wyjmij żółtka.

2. Żółtka dokładnie rozetrzyj z jogurtem naturalnym i majonezem.

3. Drobno posiekaj wędlinę, ogórek i połowę koperku. Dodaj do masy z żółtek i dokładnie wymieszaj.

4. Powstałą masą faszeruj białka. Na koniec posiekaj pozostałą część koperku i posyp nim jajka.

5. Gotowe jajka faszerowane serwuj maluchowi na sałacie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas