Jajka faszerowane (po 2. roku)

Jajka faszerowane smakują doskonale, dlatego wykorzystaj nasz przepis nie tylko na święta wielkanocne. Smacznego!

Tak przyrządzone jajka smakują doskonale.
Tak przyrządzone jajka smakują doskonale. 123RF/PICSEL

Składniki:

● 2 jajka

● 1-2 plasterki chudej wędliny, np. polędwicy, szynki

● 5 plasterków świeżego ogórka

● 1 łyżka jogurtu naturalnego

● 1 łyżeczka majonezu

● 2 łyżeczki koperku

Sposób przygotowania:

Umyj jajka w gorącej wodzie, ugotuj je, a potem obierz. Gdy ostygną, przetnij je na połówki i wyjmij żółtka.

Żółtka dokładnie rozetrzyj z jogurtem naturalnym i majonezem.

Drobno posiekaj wędlinę, ogórek i połowę koperku. Dodaj do masy z żółtek i dokładnie wymieszaj.

Powstałą masą faszeruj białka. Na koniec posiekaj pozostałą część koperku i posyp nim jajka.

Gotowe jajka faszerowane serwuj maluchowi na liściach sałaty. Przekąskę podawaj razem z pieczywem.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas