Jajka faszerowane (po 2. roku)
Jajka faszerowane smakują doskonale, dlatego wykorzystaj nasz przepis nie tylko na święta wielkanocne. Smacznego!
Składniki:
● 2 jajka
● 1-2 plasterki chudej wędliny, np. polędwicy, szynki
● 5 plasterków świeżego ogórka
● 1 łyżka jogurtu naturalnego
● 1 łyżeczka majonezu
● 2 łyżeczki koperku
Sposób przygotowania:
Umyj jajka w gorącej wodzie, ugotuj je, a potem obierz. Gdy ostygną, przetnij je na połówki i wyjmij żółtka.
Żółtka dokładnie rozetrzyj z jogurtem naturalnym i majonezem.
Drobno posiekaj wędlinę, ogórek i połowę koperku. Dodaj do masy z żółtek i dokładnie wymieszaj.
Powstałą masą faszeruj białka. Na koniec posiekaj pozostałą część koperku i posyp nim jajka.
Gotowe jajka faszerowane serwuj maluchowi na liściach sałaty. Przekąskę podawaj razem z pieczywem.